lørdag den 5. marts 2011

Fastelavn

Nøj hvor har jeg kæmpet. Med kostumer. Jeg elsker at finde på og lave kostumer. De skal helst være helt rigtigte og anerledes end det man kan købe. Allerede for et par måneder siden fik jeg en bestilling fra min venindes dreng på et pingvinkostume. Det tog egentlig ikke lang tid at få ideen til hvordan jeg kunne lave mønsteret til det, for det er ikke lige sådan et man køber. Jeg havde et grundmønster som jeg lavede om på, lavede hængerøv så man automatisk kommer til at gå som en pingvin. Syede fødder på og lavede et næb. Jeg lavede også en hvid "kind" på begge sider af huen og nogle luffer som kun hang fast i den ene side af ærmet så han også kunne få hånden ud når han skulle slå til tønden.
Jeg har desværre kun billeder af dragten uden barn i, men har beordret forældrene til at tage billeder af den med indhold så jeg bedre kan vise den frem. Her er lige et par billeder uden fyld:Jeg har også lavet kostumer til vores egne børn og det er dem jeg har kæmpet mest med. Nok mest fordi de ikke kunne bestemme sig til hvad de ville være. De ændrede mening hver dag og ideerne voksede sig store og dyre. En dag i ugen satte vi os ned og snakkede om hvad der var muligt og de kom på to gode ideer jeg kunne lave af stoffet på hylderne. Emilie skulle være ballerina. Jeg syede en hvid gymnastikdragt med lange ærmer og en nederdel i noget brudesatin jeg havde liggende. Den fik sølv zig-zagbånd i kanten og elastik for oven og sammen med et par hvide strømpebukser, var lykken gjort. Isabella ville gerne være Hannah Montana. Det synes jeg er et lidt tamt kostume fordi det jo i bund og grund bare er alm tøj, så for at man kunne se hvad hun er, valgte jeg at eksperimentere lidt med noget guld og sølvtusch på forstykket af blusen. Jeg skrev Hannah Montana og tegnede en guitar. På det ene ærme tegnede jeg en stjerne med sølvtusch.
Nederdelen lavede jeg i to lag, det ene i sort lagenlærred og det inderste i lilla chiffon. Jeg applikerede en guldstjerne på og sammen med hendes egne sorte leggins og converse, udgjorde det et outfit. Nå ja og så blev der også lige tid til en hurtig mikrofon.
Begge piger fik i dag masser af glimmermake-up på inden vi skulle til fastelavn hos spejderne.

Benjamin var i et købt spidermankostume til 50 kr. Det kunne jeg da ikke sy selv til den pris...

Min anden venindes drenge havde også bestilt dragter hos mig, men med tiden fandt vi ud af at jeg simpelthen ikke kunne nå det. Siden jeg er blevet sendt på kursus er tiden blevet en mangelvare og jeg måtte simpelthen bøje mig for mit eget pres og sige at jeg ikke kunne nå det. Alligevel fik jeg presset et stofindkøb ind og jeg fik dog lavet det ene kostume. Men men men, de havde jo fundet en anden løsning imens og da hans far så kom hjem med en helt masse legetøjsvåben, var han jo ikke lige interesseret i at blive jedi master alligevel. Men som min veninde siger, dragten skal nok blive brugt alligevel. Jeg har syet en brun kåbe med ekstra stor hætte og brede ærmer. Den er lukket med en norsk lukning og går helt ned til gulvet. Jeg er spændt på at se den på en dag. Jeg har ikke taget billeder af den endnu, men det er også sjovere at vise, med barn i.
I dag har vi været til tøndeslagning ved pigernes spejder, i morgen skal vi først sammen med Emilies klasse og bagefter på Thomas' arbejde. Mandag skal Isabella i skolen og Benjamin i børnehaven. Emilie var til det i SFO'en i fredags. Puha en masse fastelavn. Jeg vil bare gerne ha en fastelavnsbolle med fløde, creme og hindbær... mon der bliver tid til det??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar